30 Temmuz 2014 Çarşamba

Zoretanin Günlüğünde 1. Hafta


           

Herkese merhabalar ! 

Geçen hafta tam bugün akne tedavisine başlamıştım. Bugün tam 1 hafta oldu. 
Bakalım bakalım ben ilk hafta neler yaşamışım ?

İlk 3-4 gün dudak kuruluğu falan yaşamıyordum. Ama artık yaşıyorum. Bayram arifesinde bir başladı hala daha devam. Yanımda doktorum verdiği balm ile geziyorum. Dudaklarım kanıyor,soyuluyor ve acıyor. Sürekli nemlendiriyorum. 

Sivilcelere gelirsek kurumaya başladılar bilee :) Yani şişkinlikler indi, kurumaya başladılar ve en önemlisi  o kızarık görünüm geçen haftaya göre daha iyi yani en azından domates gibi gezmedim bayramda hihi ^-^  Burnumun üstü deri atıyor gibi pul pul dökülüyor. Arada burun kenarlarım da yavaştan kuruduğu için acıyor ama nemlendirici sürüyorum
Vücudumda hiç kuruluk yaşamadım ama yarın Watsonsa gidersem vücut losyonu el kremi falan depolamayı düşünüyorum ne olur ne olmaz diye. Birde sivilcelerimin üstü kabuk bağladı gibi bir şey. Yani hani düşersin yara olur kabuk bağlar ya aynen öyle çok çabuk kurumaya başladılar. Ama iyi mi kötü mü bilemediim.  

Ve özel döneminde olduğum için mi yoksa ilacın yan etkisinden mi bilemem ama belim feci ağrıyor. Akşam özellikle yattığımda felaket bir ağrı giriyor ama sonra geçiyor. Birde bol bol su içiyorum tabii onuda yazmadan olmaz.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar . Beni bilgilendirirseniz sevinirim :)))
Haftaya görüşmek üzere kendinize çok çok iyi bakın ^-^

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Zoretanin Yolculuğu Başladı / 1.Gün



               

Herkese kocaman merhabalar !

Dün kendimi yeni bir maceraya attım.  Yaklaşık 1 yıldır alnımdaki sivilcelerden muzdaripken birde yanaklarımda pütür pütür çıkmasınlar mıı ? Delirmemek mümkün değil valla. Yüzümü ne zaman ellesem pütür pütürdü ki hala daha öyle maalesef.

Neyse dün sabah özel hastaneden randevu aldım ve gittim. Doktora uzun uzun derdimi anlattım. Açıkçası doktorum çok şeker ve çok iyi ilgileniyor ilk gün olsa bilse. 

O zaman " Roaccutane " dedi ve ilacı anlatmaya başladı. Oldukça yan etkisi var . Bende her şeyi göze alıyorum ve tedaviye başlamak istiyorum dedim ve benden tahlil istedi. Tahlilimi sabah saat 10 gibi oldum ve öğleden sonra 1 gibi sonuçlarımı almak için gittim ve çok şükür hiçbir şeyim yok. Ve sivilcelere savaş timime başlamış bulunuyorum. Her ay kontrolüm olacak.

Yalnız ben Roaccutane beklerken Zoretanin geldi ama aynıymış sanırım. Yani yan etkileri falan filan. Aynı tedavi yani sadece ismi farklı. Ben şimdilik biri 10 mg diğeri 20 mg yani toplamda 30 mg ile başlıyorum. Kiloya göreymiş ve bende 47 kiloyum.

Bende her hafta gözlemlerimi not almak istiyorum ki ne kadar yol alacağımı sizlerle paylaşmak istiyorum ve benim içinde aşırı moral olmuş olur.

İlk yan etkisi dudak kuruluğu, el vücut kuruluğunu bekliyorum. Daha ilk günüm ama ne zaman kurumaya başlarlar bilemiyorum. Onun için hazır Gratis ve Watsons'slarda bayram indirimi varken el kremi, blistex med plus falan almayı düşünüyorum. Aslında doktorum nemlendirici ve dudak balmı yazdı fakat ben yinede yedek ne olur olmaz diye alacağım.

Yediklerime ve içtiklerime daha çok dikkat etmem gerekecek sanırım. Ve doktorumun en çok dediği "lütfen bol bol su iç " oldu ki ben su içmeyi hep unutan biriyim. O yüzden kendimi avutacak ve daha çok su içmemi sağlayacak bir suluk almak istiyorum şöyle güzel birşey :)

Birde şuan da tek düşündüğüm şey kusma dönemim umarım Eylül ayı içerisinde yani okullar açıldığı zaman olmaz. 

O zaman Zoretanin Yolculuğu başlasın mı ?

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Bitenler & Çöpe Gidenler


          
 


Merhaba!

Uzun zamandır biten ürünlerimi yazmak istiyordum. Fotoğrafları çok önceden çekmiştim fakat bilgisayar bozulunca kaldı. Bende çok sıkılıyorum zaman geçsin diye bari bitenleri yazayımda vakit geçirmiş olurum hem diye düşündüm.


Loreal Elseve Kepek Karşıtı Şampuan : Annem de bende çok severek kullandık. Vaad ettiği görevi yerine getiriyor. Bundan önce Elidor kullanıyordum ve hiç memnun kalamadım maalesef. Saçlarımı kepeklendirdi ve sinir oldum. Loreal'de böyle bir sorunla karşılaşmadım yani severek kullandım. Tekrar alabilirim.

Palmolive Body Butter Vanilya Aşkı :" Sen benim canım sen kara sevdalıım bir şeyler söylemek ne kadar zor. " Çok çok sevdim zaten yorumdan da anlayabilirsiniz. Bende çok kalıcı. Yani banyodan çıktıktan sonra bir arkadaşım"  parfümün harika kokuyor rüzgar estikçe ne kullanıyorsun" diye sordu o derece harika ve kalıcı bir koku. Tabi kii yenisi alınacak :)

Avon Senses Winter Coccoon : Kışın çok çok sevdiğim bir koku . Sonbahar - kış mevsiminde stokladığım bir duş jeli diyebilirim. Tavsiye ederim.

Watsons Superdurg Cream Shower Honey and Milk : Aslında bu seride severek kullandığım iki tane duş jeli var ama nedense bunu sevemedim. Hindistan cevizlisi ve inci özlüsünü kesinlikle kullanın derim ama ben buna bir ısınamadım. Süt ve bal karışımı bir kokusu var ve benim çok midem bulandı kullanamadım. Kardeşim kullandı ve bitirdi.


Avon Sensuelle Parfüm : Avon'un en sevdiğim kokusu diyebilirim. Çok doğal bir kokusu var. Çiçeksi kokuları seven kesinlikle bayılır bu parfüme. Bittiğine çok ama çok üzüldüm. 2 şişe almayı düşünüyorum indirimde yakalarsam. Çünkü tekli fiyatı 60 tl falan indirimde 30 tl'ye kadar düşüyor. İndirimde 2 tane stoklamayı düşünüyorum. 

Avon Besleyici Göz Makyaj Temizleyicisi : Tek kelimeyle iğrenç desem. İyi tamam makyajı güzel çıkarıyor ama o kokusu, o yağlı yapısı ve kirpiklerimi dökmesi rezalet. Makyajımı siliyorum göz kapaklarım aşırı yağlanıyor, kokusu çok rahatsız edici ve en önemlisi kirpiklerimi döküyor. Çok az kaldı ama kesinlikle berbat bir ürün ben hiç beğenmedim. 40 tl veripte alınamaz yani. Çöpeee :(

Parmex Aseton : Severek kullandım ve bitti. Tekar alabilirim. 

Rexona Mini Dedorant : Çok temiz , fresh bir kokusu var. Kesinlikle büyük boyu alınacak ve küçük boyunu tekrar alıp çantama atmayı düşünüyorum. Ben Watsons'tan 1,90 gibi bir fiyata kasanın yanından almıştım. 


Vaseline Krem : Kışın severek kullandım ve bitti. Kokusu falan da çok güzel. Tek kötü yanı paraben içermesi. Tekrar alırmıyım bilemiyorum.

Avon Naturals Gül Özlü Yüz Kremi : Yine Avon yine rezalet. Annem yüz kremi diye almış ama el kremi olarak kullandık diyebilirim. Şöyle ki ; yüz kremiyle alakası yok. Aşırı aşırı yağlı , zor emiliyor kokusu zaten çok kötü. Hiç beğenmedim. İlk gün sürdüm yüzüme pırıl pırıl parladı yüzüm zaten yağlı bir cildim var bunu da sürünce porselen bebek gibi oldum. Hemen yıkadım yüzümü. Daha sonra el kremi olarak sınıfça  kullandık ve bitti .


Estee Lauder Double Wear Concealer : Çok çok başarılı bir ürün. Kapatıcılığı ve dayanıklığı çok iyi. Tam bitmedi ama alalı 1 sene oldu neredeyse ve bozulma ihtimali ile çöpe gidiyor maalesef çok memnun kalmıştım. Yazısı da blogda mevcut.


Watsons Magic Lip Balm: Niye bittin ki sen dediğim ürünlerden bir tanesi. Yaz kış severek kullandım. Dudakta verdiği renk muhteşem . Yazın çok çok ideal bir lip balm. Spf 30 içeriyor ve tam plaj çantasına atıp çıkmalık kendisi. Benim sayemde 2 arkadaşım daha aldı ve çok memnunlar. Benim dudağımda koyu bir renk oluşuyor ama arkadaşımda sedefli bir pembe oluyor. Kesinlikle yenisi alınacak yaz bitmeden .


Clea Pamuk : Normal sıradan bir pamuktu. Annem almış kullandım ve bitti.

For Your Beauty Disk Pamuk : Demir başlarımdan  kendisi. Gratis açılmadan önce depoladığım bir ürün. Çok severek kullanıyorum yenisini tabiki de alacağım.

Flormar Makyaj Temizleme Mendili : Cildimi çok yaktı ve temizlerken buram buram alkol kokusu geliyordu. Hiç memnun kalmadım kendisinden. Makyajı iyi hoş çıkartıyor ama kokusu ve cildimi kızartması ve tahriş etmesi bakımından sınıfta kaldı. 

Watsons Sauna Masque : Yine yine demir baş ürünlerimden kendisi. Kendiliğinden ısınan yüz maskesi bunlar. Yüzüme sürdükten sonra kendiliğinden ısınıyor. İlk başta tedirgin olmuştum ama sonra çok memnun kaldım. Bendeki kırmızı kil olanı. İçeriğindeki kırmızı kil sayesinde tıkanmış gözenekleri temizliyor. Severek kullanıyorum yenisini alabilirim ama şuan cildim çok berbat. Yüzümde pütür pütür sivilceler var o nedenle doktora gideceğim. Bu nedenle şu son   ay bu tür ürünlerden kaçınmayı düşünüyorum.


Avon Extra Lasting Likit Eye-Liner : İlk başlarda çok severek kullanıyordum ama daha sonra kendiliğinden kurudu ve rengi aktı. Tekrar almam.

Christiana Waterproof Eyeliner : Makyaj malzemelerimi düzenlerken çıktı. Silik silik çiziyor o nedenle çöpeeee :(

Avon Göz Kalemi : Ucu bozulduğu için çöpe atıyorum. Tekrar almam.

Flormar Waterproof Göz Kalemi : İyi hoşta çok akıyor be. Tekrar almam . 

Evvet benim bitenlerim bu kadardı. Umarım beğenmişsinizdir. Çok uzun bir yazı oldu biliyorum.Hepinizi seviyorum kendinize iyi bakın.
Başka yazılarda görüşmek üzere :)))











9 Temmuz 2014 Çarşamba

WishList


 
     Baktım ki istediğim çok ürün var bende Wishlist hazırlamak istedim.O kadar çok şey istiyorum ki ben bile kendime şaşırıyorum .Fakat sadece ilk 10 tanesini yazdım. Yoksa bu liste uzar da uzar. Ama napalım yani insan istiyor olmayınca be :D
Bakalım bakalım ben neler istiyormuşum ;

            
 
1- Casio Saat
 
 Bu saati ilk gördüğümden beri istiyorum. Hatta instagramda fotoğraf paylaşmıştım yakışır mı falan diye. Ama galiba dayanamayıp alıcam.
 
 
2- Victoria Secret Set
 
Bunlardan bende almazsam çatlarım.İzmir'de varmı acaba yoksa gittigidiyor.com'dan sipariş vermeyi düşünüyorum. Tabikii sadece bu değil birde çok güzel bir makyaj çantası beğendim o da ^-^
 
 
3- Garnier PureActive BB Krem
 
Bloglarda okuyup gördüğüme göre baya iyi bir bb krem'miş. Üstelik kızarık azaltma,kusurları kapatma , gözenek küçültme gibi de özellikler falan gösteriyormuş. Bende çok merak ettim en kısa zamanda alınacak kendisi.
 
 
4- Flormar Crazy Look Mascara
 
Yine bloglarda gördüğüm sevilen bir ürün kendisi. 20 tl falan yani fiyatı da uygun. Renkli alırmıyım bilemem ama siyah rengi kesinlikle alınacak. Birde primer'ı var onu eklemiyorum ama o da aklımda.
 
 
5- Flormar Beauty Tooys Nail-Art Fırça Seti
 
Bir nail-art sever olarak almazsam tabikii olmaz. Eksik kalmam tabikii de :D
 


 
6- Aynalı Gözlük
 
Nasıl bir model alırım bilemem ama 2,5 ve 6'daki gözlükler hiçte fena değil.Aslında yuvarlak istiyordum ama bana yakışmadığı kanıtına vardım ama kesin alıcam ya ben aynalı gözlük istiyorum yani :)))
 
 
7- Mini Etek
 
Bu eteği gördüğümden beri istiyorum bulursam hiç düşünmeden alıcam .
 
 
 
8- Kolye
 
Bu tarz kolye modelleri çok hoşuma gidiyor. Ve 2014 yaz modasında da bu tür ve renkli taşlı kolyeler çok moda . Bulursam kesinlikle almayı düşünüyorum.
 
 
 
 
 9- Rimmel London Kate Moss No.104 / No.106
 
 
 İki rengide görünce çok hoşuma gitmişti. Annler Günü indirimde Watsons'a almaya gittim ve kalmamıştı. Bulursam kaçırmadan alıcam tabi kii .)
 
 
10- Flormar Wet Dry Compact Powder
 
Flormar'ın sitesinde görmüştüm. 20 TL'lik fiyatına göre gayet yüksek bir kapatıcılığı mevcutmuş. Merak ettim kış aylarında kullanmak için alıcam zaten yazın fazla makyaj yapmayan biriyim yani ten makyajı olarak. Yaparsam da Rimmel London Stay Matte kullanıyorum. Görürsem bunu da almayı düşünüyorum bakalım :)
 
Evet şimdilik listem bu kadarcık.Bunları merak ediyorum bakalıım. En kısa zamanda inşallah benim olurlar. Sizin listenizde bekleyen ürünler neler ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 Temmuz 2014 Salı

Sinemada ; Aynı Yıldızın Altında


 
Merhaba sinemaseverler ;
27 Haziran'da vizyona giren " Aynı Yıldızın Altında " filminide kitabınıda duymuşsunuzdur. Geçen perşembe günü kız arkadaşlarımla beraber gittik. Sadece Eda ve ben kitabını okumuştuk ve filmin konusunu falan biliyorduk fakat onlar kitabı okumadıkları için akış yönünü ve konusunu fazla anlamadılar. Yani sürekli sordular. Açıkçası bu çocuk için bile gidilebilir hihii ^-^
 
Filmin baş kahramanları Augustus Waters ve Hazel Grace. Hazel Grace 16 yaşında ve kanser hastasıdır. Hastalığı ölümcüldür ve oksijen tüpüne bağlı yaşamını sürdürmektedir. Augustus Waters ise Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu'nda boy göstermektedir. Hazel annesinin baskılarıyla Destek Grubuna yazılır. Ve daha sonra Augustus ile karşılaşırlar. Ve birbirlerine aşık olurlar. Hazel'in hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır.
 
 
 
Filmi nasıl bulduğuma gelirsek ; tek kelimeyle bayıldım. Hem çok yakışmışlar hem de ikisi de rollerine ve karakterlerine çok iyi uyum sağlamışlar. Augustus'un tatlığı zaten sinemadaki kızların hayranlığını kapıverdi. Mimikleriyle, hareketleriyle ve sempatikliğiyle kesinlikle çok tatlıydı. Filmden tüyolar falan vermek istemiyorum çünkü hala vizyonda olabilir o nedenle gidicek olursa diye :)
 
 
Hahaa bu sahnede çok gülmüştük. Film güzel oyuncular falan da herşey güzel tek sorun çeviriydi sanırım. Çünkü kitapta güzele bakmak sevaptır diye bir şey geçmiyordu ve Tanrım yazacaklarına Rabb'im falan yazmaları açıkçası çok saçma ve çok komikti. Onun dışında film mükemmeldi. Yalnız benim gibi sulugözlüyseniz yanınızda peçete götürmekte fayda var çünkü son 30 dakika benim ağlamakla geçti. Yani toplmada 5 kız gittik aralarında bir ben ağlamışım sorun bendemi yoksa onlardamı bilemediim. Filme gideli 5 gün oldu ama aklımda. Rüyama falan bile girdi. Bizim kızlar ağlama ve sümük sesinden filmi izleyemediklerini ama filme bayıldıklarını söylüyorlar. Yani herkes ağladı salonda. Son olarak gidilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Yani para verip girilebilecek cinsten bir film. Onun dışında internetten de izleyebilirsiniz ama salondaki gibi olamaz yani.
 
 
Ayrıca da dergi için verdikleri pozlarda harika. Mesela bu üstteki en beğendiklerim arasında yer alıyor .Filmden çıkınca aşklarını o kadar çok kıskandım kii . Ahh ah nerde bizde o aşk. Anca böyle filmlerde görüyoruz sonra hayal de hayal. Aman neyse üff çok konuştum.
 
 
Buda filmimizin fragmanı.İzlemediyseniz buradan izleyebilirsiniz.
Şimdiden iyi seyirler.
Haa filmi izleyenler sizin film hakkındaki düşünceleriniz neler ?
 
 
 
 
 
 

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Haftanın Ojesi : Renkli Manikür


        Herkese musmutlu huzurlu haftalar !
Uzun zamandır bloğumu epey boşladım.Evet en son Nisan ayında yazmışım hihii  bence de ohaa :D Ama artık yeni yazılarımla geri dönme zamanı. Neyse konumuza geçelim. 
    Artık hafta başı yani pazartesi günleri " Haftanın Ojesi " köşesinde sizlere yaptığım nail-art'ları , ojeleri falan göstermek istiyorum.Umarım hoşunuza gider. Haftanın Ojesi köşesindeki ilk yazımızda  "Renkli Manikür " ler.
 
           
 
Evet manikürümüz bu. Resimde de görüldüğü üzere çok şeker ve zarif duruyorlar bence :)
Yapılış aşaması da çok basit ;
İlk Olarak Taban rengimizi sürüyoruz. Ben taban rengi olarak Pastel 08 numaralı ojesini kullandım.Yalnız tek katta güzel rengini vermiyor o nedenle iki kat sürmeniz gerekiyor.
 
 
Ojemiz iyice kuruduktan sonra ( kesinlikle kuruması şart ) Rimmel London 60 seconds 873 Breakfast in Bed numaralı bebe mavisi ojemizi alıp istediğimiz kalınlıkta tırnak uçlarımıza sürüyoruz.Benim tercihim bu kalınlıkta. Siz isterseniz daha ince ya da daha kalın çekebilirsiniz.
 
 
Eveet son aşamada ise ojemiz kuruduktan sonra parlatıcı ojemizi sürüyoruz.Benim bittiği için maalesef süremiyorum ama siz sürün çünkü daha parlak ve güzel gözükecektir. İşte bu
kadar. Ben renk uyumuna falan da bayıldıım :) 
 
 
Umarım beğenmişsinizdir. Başka güzel yazılarda görüşmek üzere. Bu güzel haftanın keyfini çıkarmayı unutmayııın .